Bakad vaniljcheesecake med marinerade blåbär


Hallå hallå,

Måndag igen, tiden flyger fram och vips så är det september! Denna härliga höstmånad där plommon och äpplen hänger på träden, svalare vind blåser in och det är lite mörkt på morgonen vid tidig uppstigning. Mysigt!

Såhär i hösttider är ju även blåbär på tapeten och i det här goda receptet på cheesecake har jag marinerat just blåbär. Gott gott!

Det här är en bakad cheesecake, dvs den ska inte in i frysen utan i ugnen. Servera den riktigt kallt, då är den som godast. Toppa med blåbären eller någon annan färsk frukt. Riktigt smaskigt!

 

Vaniljcheesecake

Botten
250 g digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
500 g  naturell färskost, tex Philadelphia
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker 

 

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smula/krossa kexen och blanda dem med det smälta smöret. Tryck ut massan i en springform, ca 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 5 min, mitt i ugnen.  Vispa osten smjuk och blanda den med ägg, socker och vaniljsocker. Smaka gärna av med mer vanilj, citrusskal eller kanske lite likör.  Häll smeten i formen och grädda i 45 min. Låt kakan svalna. Låt den stå i kyl så att den är riktigt kall vid servering. Servera med valfri frukt.

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *