Kalljästa kanelbullar! 1


kanel1

Hej på er,

Ikväll har vi haft middagsgäster på besök och eftersom att de stannat en stund på kvällskvisten så tänkte jag att det kunde vara trevligt med lite fika.

Att köpa fika till flera personer kan bli rätt kostsamt och det är inte alltid man hittar det man är sugen på. Jag tyckte att det var lika bra att baka något själv men eftersom att jag har jobbat hela dagen fick det bli något som jag kunde förbereda redan i morse.

Här hemma älskar alla kanelbullar så jag tänkte att det fick bli ett försök på kalljästa sådana. Degen och själva bullarna gjorde jag imorse och de har legat i formen hela dagen. På kvällen penslas de med ägg och toppas med pärlsocker, in i ugnen och servera gästerna! Sååå smidigt!

Bullar blev SÅ SÅ SÅ goda! Detta kommer jag absolut göra igen! Galet smidigt och så gott! Tänk dig själv att bara förbereda på kvällen och kanske servera som lite extra gott till en lördagsbrunch eller födelsedagsfrukost…

Kalljästa kanelbullar (ca 12 st)

25 gram färsk jäst
2 dl mjölk (kall)
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 gram rumsvarmt smör
1 krm salt
1 helt ägg
5,5-6 dl vetemjöl

100 gram smör
2 msk malen kanel
0,75 dl strösocker
75 gram finriven mandelmassa

Gör såhär;

Smula jästen och lös upp den med kall degvätska i en bunke. Rör därefter ner salt, socker, vaniljsocker och ägg så att allt blandas. Rör ner det rumsvarma smöret och arbeta in mjölet efterhand så att du får en smidig deg. Knåda degen med händerna och ta upp den på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel och bred på fyllning och den rivna mandelmassa. Rulla ihop och skär i bullbitar som du sedan lägger i bakplåtspappersklädd plåt. (mina är ca 22×32 cm) Täck med plast och låt stå i kyl ca 10 timmar.

Ta ut ur kylen, pensla med ägg och toppa med pärlsocker. Grädda i ca 20 minuter i 200 graders värme.

kanel4

kanel3


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Kalljästa kanelbullar!