Kärleksmums


mums3

Hej på er,

Häromdagen bjöd jag mina arbetskompisar på fika och eftersom att vi var en hel del som skulle fika så passade det ju väldigt bra att baka i långpanna.

Dessa goda kärleksmums brukar gå hem hos såväl stora som små och de är så lätta att göra!

Här kommer receptet på en gång, jag borde gå och förbereda mig inför sängen – kortvecka på gång! 🙂

Kärleksmums/snoddas/moccarutor (ca 20-25 st)

150 gram smör
3 st ägg
2,5 dl strösocker
0,5 dl olja (välj en utan smak ex raps eller solros)
0,5 dl mjölk
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Glasyr;

75 gram smör
0,75 dl kaffe (eller vatten)
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
6 dl florsocker

Garnering;

2 dl kokosflingor/strössel/nötter osv

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en långpanna (ca 24×30 cm) och bröa med ströbröd.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt olja, mjölk och det smält smöret och vänd runt. Sikta ner kakaon och vänd runt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta även ner detta i smeten. Vänd runt så att du behåller luften i smeten.
Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Det varierar från ugn till ugn så känn efter med sticka så att kakan är torr.
Låt kakan svalna innan du lägger på glasyren.

Glasyren gör du enkelt på följande sätt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt kakao, kaffe, vaniljsocker och florsocker. Rör om till en jämn smet och tillsätt mer florsocker och du vill ha en fastare glasyr. Bred på glasyren på kakan och toppa med exempelvis kokosflingor eller strössel. Skär i bitar och förvara svalt.

mums2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.