Chili- och vitlöksfrästa räkor


Halloj såhär på lördagskvällen!

Sitter med datorn i knät efter en lång, aktiv dag. Bloggens tapasvecka lider mot sitt slut och idag står det skaldjur på schemat.

Om du önskar kan du använda större räkor/scampi men det lyckades jag inte hitta när jag var och handlade så jag använde av rejäla, handskalade räkor istället. Lika gott det.

Räkorna bör serveras direkt efter att du tillagat dem, annars blir de lätt lite sega och småtråkiga. De är godast nygjorda som de är, med en klick aioli eller ett gott bröd.

Och du, vill du inte servera dem på en tapasbuffé så är räkorna supergoda att blanda med nykokt pasta!

Chili- och vitlöksfrästa räkor (4 tapas portioner)

600 gram räkor med skal
2-3 msk olja
1/2 hackad röd chili
1-2 vitlöksklyftor
Persilja

Gör såhär:

Tina räkorna om de är frysta och skala dem. Lägg åt sidan. Hacka chili och vitlök och blanda med hackad persilja. Hetta upp olja i panna och häll ner kryddor. Fräs en kort stund utan att det får färg, häll ner räkorna och hetta upp någon minut. Smaka av och servera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.