Krämig pannacotta med flädersmak, en riktig sommardessert! 1


Ligger lite efter med recepten här men satsar på ett litet race nu för att få upp alla härligheter som väntar. : )

En av mina favoritdesserter är pannacotta. Den är enkel att göra, går snabbt att vispa ihop och sen klarar den sig länge i kylen och man kan i lugn och ro umgås med gäster eller liknande utan att stå i köket och greja med en dessert hela kvällen. Att det sedan är väldigt gott gör ju inte saken sämre! ; )

På bloggen finns några recept på pannacotta, en med vaniljsmak och en med daimsmak bland annat. Den här gången valde jag en riktig sommarpannacotta med en smak av fläder. Jag utgick från mitt grundrecept, men experimenterade lite och lät några fläderblommor koka med i gräddblandningen.

Riktigt gott blev det och en tydlig, men inte för stark smak av fläder. Vill man ha ännu mer flädersmak kan man förstås öka på mängden blommor, och vill man ha pannacottan sötare går det att öka på mängden socker något.

Toppa med färska bär! Mums!

 

Krämig fläder-pannacotta (4 personer)

5 dl vispgrädde

0,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

3 st gelatinblad

8-10 st fläderblommor (skölj dem gärna så att du inte får med djur/större bitar skräp osv)

Gör såhär;

Blötlägg gelatinbladen i ca 5-10 minuter. (kallt vatten) Blanda strösocker och vaniljsocker i en kastrull, rör om ordentligt. Tillsätt vispgrädde och blanda. Lägg ner fläderblommorna. Låt det hela koka upp under omrörning, låt sedan koka ca 1-2 minuter.

Ta av kastrullen från plattan och sila pannacottan så att du blir av med blommorna. När gräddblandningen är silad lägger du i gelatinbladen och rör om tills att blandat sig. Häll upp i glas/formar och ställ i kylen ca 4 timmar. Toppa med färska bär.

Blanda ihop samtliga ingredienser, förutom gelatinbladen, och koka upp. Låt sedan koka ca 1 minut. Sila, och rör ner gelatinbladen.

Häll upp i glas och servera med färska bär.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Krämig pannacotta med flädersmak, en riktig sommardessert!