Vit choklad-pannacotta med hallon och knapriga havreflarn 1


Hallojsan!

Ett litet efterrättstips är på ingång, passade nu till helgen då man kanske vill äta något gott efter middagen. För er som läst bloggen ett tag är det ingen nyhet att pannacotta är en favorit hos oss – det är ju verkligen en superbra dessert som man kan variera om och om igen. Här på bloggen hittar du bland annat fläderpannacotta, pannacotta med äppelkompott och en faaaaantastisk kolapannacotta med krämigt kolatäcke och karamelliserade valnötter. Kika gärna runt lite!

Idag vill jag bjuda dig på ytterligare en pannacotta-variant och denna gången med smak av vit choklad. Den här pannacottan innehåller inget tillsatt socker utan jag har låtit sötman i den vita chokladen stå för sig själv. Desserter med vit choklad kan lätt bli väldigt söta men eftersom att jag inte tillsatt något extra blir detta precis lagom.

Jag serverade hallon (färska eller frysta spelar ingen större roll) till, de syrliga hallonen bryter av fint mot den söta, krämiga pannacottan. Vanligtvis tycker jag att bären är ett fullgott tillbehör men jag kunde lite låta bli att prova mig fram lite… Till denna pannacottan serverade jag även ett knaprigt havreflarn som jag rullade till en liten rulle. Recept på flarnet hittar du här!

Denna gång hade jag mina småkottar med mig i köket så några steg-för-steg kan jag inte bjuda dig på idag. Detta finns dock på de andra panancottarecepten här på bloggen så någon större fara ska det nog inte vara. : )

Vit choklad-pannacotta (4 personer)

3 st gelantinblad
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 gram finhackad vit choklad

Gör såhär;

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 minuter.
Blanda grädde och vaniljsocker i en rymlig kastrull. Låt koka upp under omrörning och koka sedan 1-2 minuter, rör fortfarande om då och då.
Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills allt har smält.
Krama ur all vätska ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma gräddblandningen. (det är viktigt att gräddblandningen inte kokar när gelatinet tillsätts – då skär sig pannacottan)
Fördela pannacottan i skålar och låt stå i kylen i minst 4 timmar. Detta är en perfekt efterrätt att göra en eller två dagar innan den ska serveras.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Vit choklad-pannacotta med hallon och knapriga havreflarn