Veckans matlista!


20130821-133134.jpg

Hej hopp!

Jag tänkte skapa en kategori på bloggen som heter ”Matlista”, jag vet att många av er behöver inspiration till middagar och eftersom att jag nu själv satt ihop ett par listor tänker jag förstå delge er dessa! : )

När jag har satt ihop matlistan har jag strävat efter god variation och varje vecka ska innehålla minst en fiskrätt, en soppa och någon form av långkok/husmanskost. Jag vill också varje vecka få in många nya recept som jag inte lagat tidigare. I övrigt varierar det hej vilt, hör gärna av dig om vad du tycker om listan och om du provat något recept!

Självfallet kan det bli ändringar men så långt som möjligt utgår vi från denna. Idag gjorde jag lite extra av kasslergratängen, då jag nämligen ska ut och äta några vänner imorgon så maken och barnen kan lätt värma på sin middag.

Recepten är relativt enkla allihop, och beroende på tillbehör så kan många av de även anpassas till LCHF. Välj själv och laga den mat som passar din familj bäst! Det ska vara god mat, hyfsat enkelt att göra och inte tusen konstiga ingredienser. ; )

När varje maträtt senare finns på bloggen kommer jag att länka här i matlistan, så att man lätt hittar recepten även om man kikar på gamla matlistor.

Självfallet blir det även desserter och bakverk utöver matlagningen!

Här kommer den här veckans lista;

Måndag

Kasslergratäng i krämig grönsakssås, serveras med ris eller blomkålsris

Tisdag

Samma som ovan

Onsdag

Gräddig kycklinggryta med kokt potatis och grönsaker

Torsdag

Blomkål-och broccolisoppa med knaperstekt bacon och nybakat bröd

Fredag

Köttfärsgryta med stark korv

Lördag

Pizzatime! Pizzakväll där allt görs från grunden – deg, tomatsås, pizzasallad och förstås massor av topping att välja bland!

Söndag

Klassiska kroppkakor med lingonsylt

Nästa vecka blir det nya godsaker, häng på!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.