Asiatisk sill med chili, ingefära och koriander


IMG_4931

Hej på er,

Det är alltid en del pysslande inför jul och det tycker jag är riktigt mysigt! Jag vet att julafton osv är över så detta recept känns kanske som att det kommer lite sent, men bättre sent än aldrig. Den här goda sillinläggningen kommer jag definitivt att göra igen, både till jul och midsommar!

Att lägga in sill själv är faktiskt inte alls svårt. Grundreceptet för denna inläggning hittade jag på Ica´s hemsida men här får ni min egen variant, jättegod!

Asiatisk sill (en burk)

1 förpackning sill för egen inläggning (min var på ca 380 gram med 190 gram sill)
1,5 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättikssprit (12%)
2 cm färsk, skalad ingefära
2 vitlöksklyftor
2 salladslökar
1 röd chili
Färsk koriander

Gör såhär;

Blanda socker, vatten och ättika i en kastrull och låt koka upp. Dra av från plattan och låt svalna något. Hacka kryddor/skiva och lägg i lagen. Låt svalna helt.

Skär sillen i valfria bitar och lägg i glasburk. Häll över lagen och strö i färsk koriander, rör om varsamt så att allt blandas. Låt stå svalt minst ett dygn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.